Z wydania Czytelnicy dowiedzą się, jakie są sekrety szczupłych ludzi, jak działa układ trawienny, czy głodówka pomaga w odchudzaniu, czy faktycznie to geny są odpowiedzialne za naszą sylwetkę oraz które zioła i suplementy naprawdę pomagają w odchudzaniu.
Redakcja zaprezentuje najlepsze i najgorsze diety świata, wytłumaczy, czy tłuszcz jest naszym przyjacielem czy wrogiem oraz doradzi, o czym myśleć, żeby nie myśleć o jedzeniu. W wydaniu eksperci wyjaśnią, jaka jest różnica między głodem fizycznym a emocjonalnym oraz dlaczego płuca i właściwa temperatura są ważne w odchudzaniu, a także zachęci do chodzenia i podpowie, jak nie przytyć na wakacjach.
W wydaniu rad udzielą eksperci, m.in. specjalista żywieniowy Konrad Gaca, Karolina i Maciej Szaciłłowie - autorzy książek i promotorzy zdrowego żywienia, a także lekarze różnych specjalności, m.in. endokrynolodzy i immunolodzy, a także dietetycy.
Swoimi przepisami na lekkie i zdrowe dania podzielą się: blogerka kulinarna Sarah Britton, szef kuchni Grzegorz Łapanowski oraz ekspertka kulinarna Małgorzata Minta.
Zestawy krótkich i skutecznych ćwiczeń przyspieszających metabolizm przygotowały m.in. ekspertki serwisu Myfitness.pl Marlena Ciborowska oraz Adrianna Palka.
- Miejsce i rok wydania:Warszawa 2017