Kuchnia. Numer specjalny 1/2017. Z każdej mąki - kulturalnysklep.pl
Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies.

Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.
 
Skip Navigation Links

Kuchnia. Numer specjalny 1/2017. Z każdej mąki

Kuchnia. Numer specjalny 1/2017. Z każdej mąki
Wstaw do koszyka - Kuchnia. Numer specjalny 1/2017. Z każdej mąki

cena:  9,99 zł

wysyłamy w ciągu 2-3 dni

przeczytaj o kosztach dostawy

Magazyn Kuchnia poleca kolekcję dla smakoszy, wydanie „Z każdej mąki”.

pełny opis produktu » Poleć produkt znajomemu

Klienci, którzy kupili ten towar, kupili także:

Pełny opis produktu:

Kuchnia. Numer specjalny 1/2017. Z każdej mąki

Magazyn Kuchnia poleca kolekcję dla smakoszy, wydanie „Z każdej mąki”.

Aż 101 receptur z wykorzystaniem mąki pszennej, żytniej, orkiszowej, a także orzechowej kukurydzianej, kokosowej, migdałowej, kasztanowej i żołędziowej.

Do tego 42 propozycje na zdrowe wypieki bez glutenu; 23 obiady i aż 43 desery.

Upieczemy chleby z dodatkami, bułeczki słodkie i wytrawne, muffiny, makarony, ciasta oraz wegetariańskie zapiekanki

Spis treści:

*Nie tylko bochenek, nie tylko z pszenicy, czyli o różnych rodzajach mąki słów kilka
*Pola malowane zbożem rozmaitem, czym są zboża i skąd pochodzą
*Robimy domowy makaron – przepis i kilka rad
*Po prostu makaron (niekoniecznie domowy) – przepisy
*Kluski i placki zawsze na czasie – przepisy
*Bochenek z niespodzianką – przepisy
*A może bułeczkę? – przepisy
*Na dwa kęsy – przepisy na muffiny
*Gluten: zapomnieć czy polubić, wybieramy sami
*Bez żadnych ograniczeń – przepisy bez glutenu
*Prostota uszlachetniona – mąki dawnych Włoszek
*Mielemy co się da – przepisy na potrawy z mąki kasztanowej, orzechowej, dyniowej migdałowej i uzyskanej z ciecierzycy
*Męka z mąką – pisarz Stanisław Tekieli opowiada o mące w zwrotach językowych
*Jak z dawnych lat – zapomniane mąki naszych przodków
*Odkrywamy na nowo – przepisy ze zmielonym prosem, grochem i orkiszem
*Afryka nie tylko dzika – co współcześni Afrykanie mielą na mąkę
*Afrykańskie inspiracje – przepis na potrawy z dodatkiem mąki z manioku, kokosa i sorgo
*Bogactwo Azji i Ameryki, czyli znane i nieznane zboża z dalekich stron
*Z Azji i Ameryki – przepisy z mąki kukurydzianej, ryżowej, z amarantusa i komosy ryżowej (quinoa)
*Mąka żołędziowa: zrób to sam
*Żołędziowe eksperymenty – przepisy
*Mała rzecz, a cieszy butik

Jeżeli chcesz zamówić numery specjalne Kuchnii kliknij tutaj

Wydawnictwo: AGORA SA
Data wydania: 28.02.2017
Liczba stron: 100

Recenzje naszych klientów o produkcie:

Recenzje naszych klientów o produkcie:

zaloguj się żeby dodać własną recenzję